Vergelijk plaatsingen

Energielabel kantoren

Energielabel kantoren

Energielabel kantoren

Eindhoven; 11 mei 2019

Alle Kantoren mogen vanaf 1 januari 2023 alleen worden gebruikt, als zij energielabel C of hoger hebben. Dit komt overeen met een energie-index (EI) van 1,3 of beter. De verplichting is het gevolg van de wijziging van het Bouwbesluit 2012, gepubliceerd op 2 november 2018.Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een gebouw is. Het verplichte energielabel C geldt voor kantoren met ten minste 100 m2 oppervlakte. Zowel kantoren in combinatiegebouwen als afzonderlijke kantoren hebben een labelplicht. Hoe het eigendom verdeeld is, maakt daarbij niet uit. De labelplicht geldt voor het hele kantooroppervlak. Nevenfuncties, zoals vergaderzalen of een bedrijfsrestaurant, tellen ook mee. De labelplicht geldt niet als de nevenfuncties meer dan de helft van het totale kantooroppervlak beslaan.

Handhaving
Kantoorgebouwen die op 1 januari 2023 geen label C hebben, mogen niet worden gebruikt. De gemeente handhaaft de verplichting. Als de labelplicht wordt overtreden, kan de gemeente kiezen voor een waarschuwing. De gebouweigenaar kan dan alsnog aan de verplichting te voldoen. Maar maatregelen kunnen strenger zijn. Denk aan een last onder dwangsom of zelfs het sluiten van het gebouw.

Energiemaatregelen
Als gebouweigenaar kunt u vaak met relatief eenvoudige maatregelen voldoen aan de energielabel C-verplichting. Het kan gaan om zogeheten ‘no-regret’-aanpassingen. U houdt met uw aanpassingen rekening met verdergaande maatregelen in de toekomst. Handig is om energiemaatregelen te combineren met bijvoorbeeld gepland onderhoud.

Heb je nog vragen contact onze Makelaarij Nederland makelaars.

Contact

Gerelateerde berichten

Bouwen, Aanleggen, Inrichten

Als u een huis of bedrijfspand heeft aangekocht of er wellicht al heel lang woont, dan heeft u...

Lees verder

Hoveniers

Makelaarij Nederland helpt u ook bij uw voor en achtertuin en aanleggen van uw stoep of...

Lees verder

Gezocht Makelaarij Makelaars

Nieuws Samenwerkingen van Makelaarij Nederland makelaars Eindhoven; 11 mei...

Lees verder

Word lid van de discussie