Prijsbereik: Van naar

Vergelijk plaatsingen

FAQ

Vaak gestelde vragen

Waarom een makelaar?

Overweeg je om je woning te koop te gaan zetten? Dan vraag jij je misschien af: “Waarom een Makelaarij Nederland makelaar inschakelen”? Een Makelaarij Nederland makelaar inhuren kost immers geld en in een oververhitte huizenmarkt worden de woningen toch snel verkocht. Waarom zou je dan de kosten uitgeven? Het huis wordt toch verkocht. De Makelaars van Makelaarij Nederland denken heel anders over deze kwestie en hier vertellen wij waarom: Grootst mogelijke bereik Een Makelaarij Nederland makelaarskantoor heeft een heel groot aantal zoekers in eigen beheer. Deze zoekers krijgen voor de gewenste regio en woonwensen altijd het actuele aanbod vrijblijvend toegestuurd. Een grote kans dat er binnen deze…

Makelaar als Poortwachter

De makelaar als poortwachter. Het is u wellicht opgevallen dat wij sinds kort veel vragen stellen. Dit komt doordat de overheid sinds 25 juli 2018 makelaars (eerder waren het vooral banken) de rol van poortwachter heeft gegeven. Voor u en ons heeft dit de nodige veranderingen en verantwoordelijkheden meegebracht. Waarom vragen wij wat we vragen? Op basis van de Wwft moeten wij al onze klanten identificeren en die identiteit verifiëren (of u nu een particulier bent of een zakelijke klant). Kortom: wij moeten weten met wie wij zaken doen. Voor zakelijke klanten moeten we ook de hele bedrijfsstructuur in kaart brengen en achterhalen wie de UBO’s (uiteindelijke belanghebbende) achter een organisatie zijn. Naast het identificeren en verifiëren brengen wij in kaart waar u woont, waar uw bedrijf gevestigd is en/of waar de UBO’s wonen. Als u een zakelijke klant bent willen wij weten in welke branche u actief bent en wat u producten en diensten zijn die u aanbiedt. Waarom? Dat alles heeft te maken met het feit dat er landen zijn met een verhoogd risico op witwassen en/of financiering van terrorisme. Maar ook bepaalde branches worden gekenmerkt met een verhoogde kans op witwassen en terrorismefinanciering. Waarom wordt er gevraagd naar de herkomst van gelden?
We zijn er dan nog niet, want hoe gaat u de aankoop financieren? Waar komt het geld vandaan? Zo’n vraag zorgt wellicht voor onbegrip bij u, maar helaas zijn wij het verplicht om te achterhalen wat de herkomst is van het geld waarmee u uw aankoop gaat financieren. Waarom? Omdat we van de wetgever moeten vaststellen dat u met uw aankoop geen geld wilt witwassen. Daarnaast moeten we ook nog cliëntenonderzoek doen naar de andere bij de aan-of verkoop betrokken partij. Als we dit in kaart hebben gebracht voldoen wij aan onze verplichting vanuit de Wwft om een cliëntenonderzoek te doen voordat wij een aan- of verkoop laten plaatsvinden. MOT: Wij zijn ook verplicht een melding te doen bij de FIU (Financial Intelligence Unit) Nederland, als we een vermoeden hebben van een (voorgenomen) ongebruikelijke transactie. Bijvoorbeeld als we geen reële verklaring van u krijgen over de herkomst van de gelden. Wij begrijpen dat het cliëntenonderzoek om privacygevoelige informatie vraagt, vanuit wet- en regelgeving is dit vastgelegd en makelaars moeten hieraan voldoen. Het verzoek om deze informatie is niet in strijd met de AVG. Heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Waarom een makelaar inschakelen?

Overweeg je om je woning te koop of te huur te zetten? Dan vraag jij je misschien af: “Waarom een makelaar inschakelen”? Een Makelaarij Nederland makelaar inhuren kost geld en in een oververhitte huizenmarkt worden de woningen toch snel verkocht of verhuurd. Waarom zou je dan de kosten uitgeven? Het huis wordt toch wel verkocht. Wij van Makelaarij Nederland denken daar heel over deze kwestie toch anders en hier vertellen wij waarom:

Grootst mogelijke bereik

Een makelaarskantoor heeft een groot aantal zoekers in eigen beheer. Deze zoekers krijgen voor de gewenste regio en woonwensen het actuele aanbod vrijblijvend toegestuurd. Een grote kans dat er binnen deze zoekers een potentiële koper tussen zit. Het aanbod van een ‘echte’ makelaar wordt veel eerder, beter en vaker gevonden door alle woningzoekenden. Hierdoor is een makelaar in staat om in korte tijd een zo groot mogelijk bereik te creëren. Dit draagt uiteraard bij aan de verkoopbaarheid, snelheid en daardoor prijs van een woning. Ook zetten we ons hele grote LinkedIn, Twitter en Facebook Social media netwerk in voor de verkoop!

Ontzorgen

Het klinkt eenvoudig, een snelle verkoop tegen de beste prijs. Maar dat is zeker niet het geval. Er komt veel papierwerk bij kijken om nog maar te zwijgen over de kostbare tijd die je verliest met het bijhouden van de administratie. De makelaars van Makelaarij Nederland ontzorgen je als koper, zodat jij  je op belangrijkere zaken kunt focussen. Een Makelaarij makelaar ontzorgt je!

Deskundigheid

Wanneer je kiest voor een makelaar, kies je voor kwaliteit en deskundigheid. De Makelaars van Makelaarij Nederland kennen als geen ander de lokale huizenmarkt en is bekend met ontwikkelingen en met regelgeving. Een kijker of koper voelt zich doorgaans professioneler behandeld en is er geruster op dat de informatie die hij of zij krijgt volledig en betrouwbaar is in het geval van een makelaar dan wanneer deze van een particulier koopt.

Goede onderhandeling

Wanneer je kiest voor een makelaar, kies je met je gevoel. Je moet immers de klik hebben en zeker weten dat hij/zij je belangen behartigt. Doordat makelaars niet emotioneel betrokken zijn bij de woning, blijven zij zakelijk en zorgen daardoor voor een goede onderhandeling.

Wat u als Vastgoed verkoper wilt weten?

Wij begrijpen dat u heel veel vragen heeft als u uw vastgoed wil gaan verkopen. De verkooptermijn, de waarde van het vastgoed en de kosten van de Makelaarij makelaar, dat zijn vragen die vaak aan onze Makelaarij makelaars gesteld worden. Hieronder leest u het antwoord op de meest gestelde vragen. Als uw vraag er niet bij staat, neem dan gerust contact met ons op. We helpen uw graag bij de verkoop van uw vastgoed.

Hoe snel wordt mijn Vastgoed/Woning verkocht?

De snelheid waarmee we uw vastgoed/huis verkopen is afhankelijk van een aantal factoren, waar onder uw het afwerkingsniveau en het onderhoudt van het vastgoed, de oppervlakte van uw en perceel grote, de locatie, de omliggende factoren en de vraag op de vastgoedmarkt. Onze Makelaarij makelaars zullen vanzelfsprekend een verkoopstrategie opstellen, om uw vastgoed zo snel mogelijk te kunnen verkopen. Ook evalueren we de strategie regelmatig, zodat we deze waar nodig direct kunnen bijsturen.  Omdat we een heel groot (Social Media) Facebook netwerk van potentiële vastgoedkopers hebben, verkopen we ook regelmatig vastgoed/woningen binnen één à twee weken, of soms zelfs binnen één dag.

Wat is de waarde van mijn vastgoed?

De waarde van uw vastgoed is afhankelijk van de kenmerken van het vastgoed en de locatie in Eindhoven of omgeving en/of elders, want wij werken middels een franchise concept met zelfstandige Makelaarij makelaars in alle steden in Nederland. Vanzelfsprekend wordt alles in het werk gesteld om uw vastgoed/huis tegen de allerbeste mogelijke voorwaarden en condities te verkopen.

Wat kost de Makelaarij makelaar?

De tarieven van onze verkoopmakelaar bedragen 1.5% van de verkoopwaarde van het object exclusief btw en is marktconform.

Wat doet de Makelaarij makelaar allemaal?

Onze verkoopmakelaar zetten alle middelen in om uw huis tegen het beste resultaat te verkopen. Daarbij maken we gebruik van onze kennis en ervaring met effectieve verkoopstrategieën en diverse on- en offline kanalen om uw huis bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Heeft Makelaarij Nederland ook een makelaar in mijn stad of dorp?

Ja, wij zijn een franchise organisatie en hebben altijd een Makelaarij makelaar in uw stad of dorp dus u kunt altijd een beroep ons doen. Wij zorgen graag voor een professionele Makelaarij Makelaar die uw aankoop, verkoop, huur of verhuur voor u verzorgd!

Kan ik ook voor alle woonadviezen terecht bij Makelaarij Nederland?

Ja, onze Makelaar makelaar hebben een mega groot landelijk netwerk en wij zoeken ook graag voor u de juiste aannemer, bouwer, verbouwer, klusbedrijf, timmerman, glaszetter, interieurbouwer, etc. Onze service gaat verder dan alleen een huis aan en verkopen of verhuren!

Sta uw vraag er niet bij? Contact ons dan even.